+31 (0)180 – 39 76 52

Tubiflex

Tubiflex

TUBIFLEX is de Italiaanse producent die al meer dan 70 jaar flexibele slangen en compensatoren ontwerpt en produceert. Het bedrijf werd in 1951 in Turijn geboren met het idee om een product te maken met zeer hoge prestaties dat tegelijkertijd veelzijdig is in gebruik. Tubiflex behoort met deze filosofie en strategie al jaren tot de Europese top op het gebied van engineering en productie van metalen slangen, PTFE slangen en compensatoren. Als we het bij Tubiflex over duurzaamheid hebben, dan zullen we het hebben over vele kleine dagelijkse stappen om het milieu te beschermen en hernieuwbare energie te promoten. Een besparing van 8.300 ton CO2 uitstoot sluit aan bij die verklaring.

FLEXIBELE SLANGEN

De flexibele RVS slangen zijn ontwikkeld om de individuele kenmerken met betrekking tot het transport van vloeistoffen te maximaliseren, zoals weerstand tegen hoge of lage temperaturen, weerstand tegen de agressie van specifieke media en het vermogen om trillingen en vermoeidheidscycli te weerstaan. Naast productie van slang op rol is Tubiflex toonaangevend op het gebied van assembleren en heeft het diverse lasvormen en -technieken in huis. Dit allemaal aangevuld met een eigen labaratorium en diverse test faciliteiten.

PTFE TEFLON SLANGEN

Deze slangen behoren tot de laatste ontwikkeling binnen Tubiflex. Het resultaat: een PTFE slang die tegen hogere temperaturen kan dan de concurrenten. Dit in combinatie met zeer grote flexibiliteit, resistentie tegen corrosie, chemisch inert en toepasbaarheid op dynamische of statistische aansluitingen. Ontdek hier meer over Tubiflex Teflon slangen.

COMPENSATOREN

Tubiflex richt zich met de compensatoren productie niet tot de volume/ seriematige uitvoeringen maar juist op die toepassingen waar het maximale van een compensator verwacht mag worden. Metaalverbindingen met enkel- of meerwandige balg verkregen uit strip of plaat. De wanden zijn in de lengte gestuikt in automatische TIG met lasboogcontrole. De verbindingslassen tussen balgen en flenzen/moffen en de lassen van de externe constructies worden uitgevoerd met automatische TIG-, MIG-, MAG-processen met gecontroleerde parameters om de herhaalbaarheid van het product te garanderen.

ONTDEK RAVETTI: HOT-TAPPING EN FLOW-STOPPING GEREEDSCHAPPEN

De Italiaanse marktleider in de ontwikkeling van nieuwe gereedschappen voor het onderhoud van onder druk staande pijpen, gas bags en hot tapping machines. Ravetti is er in geslaagd om oplossingen te ontwikkelen die de hot-tapping en flow-stopping gereedschappen naar een hoger veiligheids- en functionaliteitsniveau brengen. 

Meer informatie

Neem contact op