Kunnen we u helpen?

BreakAway-systemen zijn veiligheidskoppelingen die ontworpen zijn om te worden geïnstalleerd tussen de slang of laadarm en een mobiel laadpunt (o.a. tanker, vaartuig, trein). Het bestaat uit twee symmetrische delen die worden verbonden door drie breakpennen die - wanneer intact - de circulatie van vloeistoffen mogelijk maken. Bij scheiding van de onderdelen stopt de stroming automatisch door de aanwezige binnenkleppen.

BreakAway-systemen worden aanbevolen in de meeste sectoren; chemie, industrie en voeding, maar ook van farmacie en benzine. Kortom, in elk mogelijke situatie van ontvlambare, bijtende, giftige of risicovolle producten.

Voorbeeldsituatie

Een tankwagen vult via een slang een depot in een chemische fabriek. De chauffeur vergeet te ontkoppelen en rijdt weg. In deze omstandigheden zou zonder het Gasso BreakAway systeem de slang breken of erger nog: door de actie zou de vaste installatie kunnen breken en lekken. Het BreakAway-systeem voorkomt een soortgelijke risico. Na het incident hoeven alleen de gebroken breakpennen vervangen te worden en het systeem is weer klaar voor gebruik.

Neem contact op

Meer informatie?

We staan voor u klaar!

Neem contact op met ons middels de onderstaande gegevens of ons contactformulier

Contactformulier
Contact