+31 (0)180 – 39 76 52
Hete bitumenslangen

Hete bitumenslangen

Het laden en lossen van hete bitumen van fabrieken naar tankwagens of voor dokdiensten vereist sterke en veilige rubberen slangen.

Daarom moeten slangen voldoen aan de norm EN 13482: 2001. De slangconstructies zijn opgebouwd met metalen verstevigingen en een stalen spiraaldraad. Ze zijn bestand tegen een maximale werkdruk van 15 bar met een veiligheidsfactor van 6 op 1.

Weerstand tegen hoge temperaturen is een van de fundamentele kenmerken van deze producten: + 200 ° C voor slangen gebruikt in bitumenfabrieken (Klasse B) en + 175 ° C voor gebruik op dokken (Klasse A). Een breed scala aan diameters maakt het aanbod compleet om aan alle behoeften van de sector te voldoen.

De slangen zijn verkrijgbaar in coils maar ook in dienstlengtes met fittingen aan de uiteinden: gestuikt en compleet met hijshaken voor het wegtransport van bitumen en gevulkaniseerd voor onshore gebruik. Onze veiligheidsinformatie met betrekking tot het gebruik, de behandeling en de reiniging van deze producten is essentieel voor dergelijke gevaarlijke toepassingen bij hoge temperaturen.