Kunnen we u helpen?
GASLOOS WERKEN? Zeg JA tegen TBA!

GASLOOS WERKEN? Zeg JA tegen TBA!

Het zal je niet ontgaan zijn: per 25 april 2024 gaat er veel veranderen in de werkwijze aan gasaansluitingen, ook wel opzetstukken genoemd. Hiervoor gaan we de VWI G-17 van de VIAG gebruiken. TBA, oftewel Tijdelijke Boorgat Afsluiting, is onze veilige werkmethode voor het afsluiten van gasaansluitingen tijdens saneringswerkzaamheden. Ons gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat je zonder zorgen boorgaten in hoofdleidingen tijdelijk kunt afdichten.

WAAROM WERKEN MET TBA 3.0?

De uitdaging voor veilig werken met gas ligt bij het saneren van de oudere types. Alle bekende opzetstuken die in Nederland worden gebruikt zijn één voor één nauwkeurig onderzocht. De binnendiameters van de opzetstukken verschillen sterk, wat problemen kan opleveren bij het afdichten. Standaard oplossingen passen vaak niet met het risico op gaslekkage. De TBA 3.0, met een aanpasbaar membraan, biedt een oplossing. Het past zich namelijk aan de maat van het boorgat aan en kan daardoor ook met niet-gecentreerde of onregelmatige boorgaten omgaan.

WAT MAAKT TBA 3.0 ZO UNIEK?

De TBA veerpen met membran kan door een zeer smal oud opzetstuk, maar kan in dezelfde handeling wel een groter boorgat afdichten (tot wel 49mm). Dit komt doordat het membraan zich heel klein maakt bij het doorvoeren en vervolgens in de hoofdleiding helemaal uitzet. Daarbij een nog groter voordeel: niet gecentreerde boorgaten t.o.v. het opzetstuk, bramen aan de binnenkant, ovaal of 8-vormig zijn geen uitdagingen voor de TBA 3.0 De TBA 3.0 basiskoffer is speciaal ontwikkeld om tien verschillende kunststof opzetzstukken af te dichten; zes veelvoorkomende gele en vier grijze.